Πώς να καθαρίσετε σωστά και να απολυμάνετε το smartphone σας

Πώς να καθαρίσετε σωστά και να απολυμάνετε το smartphone σας

Πριν από χρόνια, το London School of Hygiene and Tropical Medicine διαπίστωσε ότι το 92 τοις εκατό των τηλεφώνων που εξετάστηκαν είχαν βακτηρία πάνω τους. Ακούγεται τρομακτικό, αλλά αυτό είναι ένα τυπικό επακόλουθο καθώς έχουμε το τηλέφωνο στα χέρια μας όλη την ώρα. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο θέλησα να μάθετε πώς να καθαρίσετε σωστά ένα smartphone. Εδώ είναι μερικές συμβουλές που έμαθα στην πορεία.  

Κάντε συνήθεια το σκούπισμα

Ένα δείγμα του τι θα χρησιμοποιήσετε για να καθαρίσετε το τηλέφωνό σας.

Κάντε συνήθεια το σκούπισμα, αυτό μπορεί να φαίνεται προφανές, αλλά έχει σημασία να επαναληφθεί. Θα πρέπει να σκουπίζετε το τηλέφωνό σας όσο πιο συχνά μπορείτε. Λατρεύω τα προεμποτισμένα αντιβακτηριδιακά μαντηλάκια όπως Wireless Wipes ή αυτά τα μοντέρνα μαντηλάκια καθαρισμού οθόνης  από Sephora, αλλά μπορείτε επίσης να αγοράσετε κιτ καθαρισμού πλήρης οθόνης και πανάκια μικροϊνών  για το τηλέφωνο για να έχετε στο σπίτι. Εναλλακτικά, μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας διάλυμα καθαρισμού οθόνης από το μηδέν. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα μικρό μπουκάλι ψεκασμού, 230 γραμμάρια οινόπνευμα  70 τοις εκατό, και 230 γραμμάρια του αποσταγμένο νερό. (Βεβαιωθείτε ότι είναι αποσταγμένο νερό. Το νερό της βρύσης μπορεί να αφήσει υπολείμματα.) Ένα μείγμα 50/50 λευκό ξύδι και αποσταγμένο νερό λειτουργεί επίσης, αν θέλετε να κρατήσετε τα πράγματα βιολογικά και δεν σας πειράζει η οσμή.

Χρησιμοποιήστε μπατονέτες και οδοντογλυφίδες

Όταν πρόκειται για ρωγμές καθαρισμού και ρωγμές, αυτά τα εργαλεία είναι οι καλύτεροι σας φίλοι.

Αυτές οι μικροσκοπικές ρωγμές ανάμεσα στο γυαλί που καλύπτει την οθόνη και το μεταλλικό περίβλημα του κινητού. Κατί που αγαπά ο μπαμπάς μου να κάνει την Κυριακή το απόγευμα είναι να περνάει μέσα από αυτά μία  οδοντογλυφίδα. Είναι αρκετά αηδιαστικό να βλέπουμε τι βγάζει από τις ρωγμές στο smartphone του, αλλά είναι εργολάβος και αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να βεβαιωθείτε ότι η συσκευή του παραμένει σχετικά καθαρή.

 Δοκιμάστε το κι εσείς, όταν τελειώσετε, περάστε μέσα από τις ρωγμές και  μια στεγνή μπατονέτα για να καθαρίσετε τυχόν υπολείμματα σκόνης. Για πιο λεπτομερή δουλειά, μπορείτε να πάρετε μια νέα μπατονέτα, να τη βυθίστε σε διάλυμα καθαρισμού και την περάσετε γύρω από το φακό της κάμερας και σε άλλα μέρη του smartphone σας. Να είστε  διεξοδικοί, αλλά και να είναι ήπιοι, δεν θέλετε να γρατζουνίσετε κατά λάθος τίποτα.


Μην ξεχνάτε να απολυμάνετε τα ακουστικά σας

Μπορείτε να σκουπίσετε κάθε ακουστικό  με ένα μαλακό βρεγμένο πανί με λίγο ήπιο σαπούνι πιάτων και νερό. Για τα  haedphones είναι λίγο πιο περίπλοκο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ίδια λύση με σαπούνι πιάτων για να τα σκουπίσετε στο σύνολό τους. Εάν τα ακουστικά περιβάλλονται από καλύμματα σιλικόνης, μπορείτε να το αφαιρέσετε και να τα καθαρίσετε ξεχωριστά με μια οδοντόβουρτσα. Αν θέλετε πιο λεπτομερή καθαρισμό, μπορείτε  να βυθίσετε λίγο βαμβάκι σε οινόπνευμα και να το περάσετε πάνω από τα ακουστικά. Στη συνέχεια, αφήστε τα ακουστικά να στεγνώσουν εντελώς πριν τα χρησιμοποιήσετε ξανά.  

Αυτή η ιστορία, "Πώς να καθαρίσετε σωστά  και να απολυμάνετε το smartphone σας" δημοσιεύθηκε αρχικά από Greenbot.

Κορυφή